Social Schools

Wij maken gebruik Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs.

Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze.

Wij vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van waaraan gewerkt wordt. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces omdat u beter op de hoogte bent.

Daarnaast helpt Social Schools om de dialoog aan te gaan met de meester of juf vanuit de inhoud tijdens de gespreksavond of op het schoolplein.

Hoe werkt het?

De leerkracht plaatst een bericht in de groep op Social Schools. Bijvoorbeeld over een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode waarmee gewerkt wordt. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. 

Notificaties

U ontvangt notificaties in uw app bij nieuwe berichten.

Spoedberichten

U ontvangt een pushbericht en e-mail bij belangrijke mededelingen van de school of uw groep.

Reageren en plaatsen

U kunt eenvoudig reageren op berichten en zelf berichten plaatsen in de groep van uw kind. In berichten kunt u foto’s, video’s, bestanden en agendapunten delen met andere leden van de groep.

Agenda-items in je smartphone

U kunt agendapunten in uw app rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen.

Een afgesloten omgeving

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school kunnen in de omgeving. Ouders hebben verder alleen toegang tot de groep van hun kind.

Zo min mogelijk privacygevoelige gegevens

Social Schools probeert zo min mogelijk privacygevoelige gegevens van u te bewaren. Om van Social Schools gebruik te kunnen maken heeft Social Schools alleen uw e-mailadres nodig, en van uw kind(eren) het leerlingnummer en de naam. Deze gegevens gebruikt Social Schools nooit voor commerciële doeleinden en blijven altijd eigendom van school.

Al ons verkeer is beveiligd

Het verkeer op ons platform wordt beveiligd met het SSL-protocol, waarmee bijvoorbeeld ook banken en webwinkels het verkeer beveiligen.