Nieuwe ouders

Op zoek naar een goede school?

Wat is de visie en de missie van de school? Hoe wordt er lesgegeven? Wat is de locatie? Welke identiteit heeft de school? Wat zijn de schooltijden? Een school kiezen, dat doe je niet zomaar. De basisschool is een plek waar uw kind acht jaar in een belangrijke periode van zijn/haar leven veel tijd gaat doorbrengen. Alle reden dus om u goed te oriënteren voordat u een keuze maakt.

Stap 1: Oriëntatie 

Via deze website willen wij u een beeld geven van De Regenboog. Onder de button 'onze visie' en 'informatie' vindt u inhoudelijke en praktische informatie. Bij 'activiteiten' krijgt u een overzicht van bijzondere gebeurtenissen en activiteiten die kenmerkend zijn voor De Regenboog. Wilt u nog meer lezen over onze school, leest u dan onze schoolgids. In de brochure van de rijksoverheid (onderaan) vindt u algemene informatie over het basisonderwijs in Nederland. 

Stap 2: Kennismakingsgesprek/rondleiding

U kunt een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek/rondleiding met de directie van de school. Wij informeren u over de inhoud en organisatie van het onderwijs op De Regenboog. Daarna maken wij met u een rondje door de school die op dat moment volop in bedrijf is. Er is alle ruimte om vragen te stellen. Een kennismakingsgesprek/rondleiding duurt meestal een uur. 

Stap 3: Aanmeldingsformulier

Aan het einde van de rondleiding krijgt u een aanmeldingsformulier mee. Het ingevulde formulier kunt u inleveren bij of opsturen naar de school. Binnen 3 weken ontvangt u via het kantoor van Stichting Delta een bevestiging van plaatsing (als er ruimte is in de betreffende groep) of een bevestiging van plaatsing op de wachtlijst.

Stap 4: Instromen

Ongeveer vier maanden voordat uw zoon/dochter 4 jaar wordt en voor het eerst naar school gaat, ontvangt u van ons bericht in welke van de drie kleutergroepen hij/zij geplaatst is. Kort daarna neemt de leerkracht van deze groep contact met u op om afspraken te maken over het wennen (enkele dagdelen) en de eerste echte schooldag.